lauantai 4. maaliskuuta 2017

Tankin maalaus

Lähtökohtana oli hyvin säilynyt orkkistankki alkuperäisvärissä.
ET-Paintworksin Esa Tala on erikoismies maalauksen saralla, vai pitäisikö sanoa erikoismaalauksen. Seinäjoella vaikuttava Esa on pääasissa tehnyt moottoripyörien värityksiä mitä mielikuvituksellisimmilla teemoilla aina hahmoista, trueflameseihin ja graafisempaan tyyliin. Ja pysyyhän miehellä ruisku kourassa myös muiden objektien suhteen, ja samalla on syntynyt pintaa mm. kypäriin ja muihin tavaroihin.

Pohjatyöt on asia mistä ei voi luistaa, kun haetaan parasta lopputulosta. Tässä pinnan pienten lommojen kittaus menossa.
Vaikka tälläkertaa kyseessä oli entisöintiprojekti, oli Esalla kuitenkin mielenkiintoa lähteä toteuttamaan myös tällaista vähän vähemmän mielikuvitusta vaativaa projektia. Ihan yksivärinen ei toki tuo CB:n tankkikaan ole, joten maskaushommiinhan siinä kumminkin joutui.

Maskaushommia. Pinnassa jo Vihreä väri, ja seuraavana vuorossa mustaa.
Maalattavaksi valitsin Hondan tankeista sen paremman, joka tuli irrallisena pyörän mukana. Hyvää oli se, että tuossakin tankissa oli edelleen orkkisväri ja oikea vihreä sellainen. Alkuperäistä Hondan Candy Bocchus Oliveahan ei Suomesta saatu, kuten jo aiemmin mainitsin, joten valittu väri on yksikerrosmetallihohto. Esa teki tarvittavat pohjatyöt tankkiin ja sivuposkiin ja tarkasti pintojen suoruuden ennen pohjamaalausta. Alkuperäisistä raitagrafiikoista otettiin kopiot teipille. Esa huomasikin että oikean ja vasemman puolen grafiikat eivät olleen ihan 100% peilikuvat, joka viittaa käsityöhön Hondan tehtaalla 70-luvulla. Nyt raidat on kuitenkin symmetriset keskenään.

Maskiteippien poistamisen jälkeen näyttää tältä.

Ja hyvältähän se näyttää!



Pohjien päälle ruiskutettiin ensin tankin vihreä väri, ja sen kuivuttua kylkien raitojen äärimuodot jätettiin paljaaksi ja koko muu tankki teipattiin. Seuraavaksi ruiskutettiin valkoista reunan raitja varten. Valkoiset osuuden maskattiin rajausteipillä, ja päälle maalattiin lopuksi musta.

Pinnasta tuli suorastaan mykistävä!


Detskut paikalleen ja kiinni. Lopputulos tulee olemaan upea.
Teippien poiston jälkeen tulos on vakuuttava. Grafiikan ollessa paikallaan oli lakkauksen vuoro. Muutaman kierroksen lakkaa päälle saatuaan lopputulos on mykistävä. Tumma vihreä, siistit grafiikat ja virheetön lakkapinta ovat aivan mielettömän upeat. Vielä kun tankin reunaan saa kromilistat ja kylkiin Honda logot on lopputulos valmis. Erittäin hienoa työtä!

Eipä valittamsita löydy myöskään sivuposkista.
ET Paintworks:
https://www.facebook.com/ETPaintworks/?ref=page_internal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti