torstai 19. tammikuuta 2017

Emblemien kunnostus

Lähtötilanne. Pientä säätöä vaatii.
Jo ennenkuin itse pyörä oli Lahdessa, nappasin eräältä pohjanmaanreissulta mukaan CB:n sivuposkien "350" merkit. Kyseiset merkit on kohtuullisen kovissa hinnoissa, kun vertaa vaikka siihen että pelkän kopan saa murto-osalla pelkän merkin hinnasta. Onneksi nämä emblemit olivat kuitenkin tallessa, vaikkakin jo hieman elämää nähneenä.

Ruuvinreikä hitsattu umpeen.

Ei nyt mikään kauni, mutta täydellisyys ei ollutkaan tavoite.
Merkkien maalit olivat lähteneen, mikä nyt ei niin iso ongelma ollut, mutta toinen merkeistä oli ruuvattu läpiruuvilla kiinni sivuposkeen. No, pysyyhän se, mutta nyt siinä merkissä oli reikä. Ihan virheetöntä tuosta ei enää saisi, mutta aina kannattaa kokeilla. Kolvasin tinakolvilla reijän umpeen, ja tasoittelin 5-numeron aukkoa vähän kolvin kärjellä. Seuraavaksi puhdistin merkit patapatalla kaikesta moskasta ja samalla irtosi loputkin irtoamassa olleet maalit. Tämän jälkeen pesu tinnerillä, ja rasvanpoisto. Päälle Mastonin 121:stä ja heti perään rasvanpoistoon kastettua vanutuppoa, jolla pyyhin kromeista ja "jalokivistä" maalit pois.

Mattamustan jälkeen puhdistin numeroiden harjat  ja oranssin timantin rasvanpoistolla.

Numeroiden keskustat maalattiin Sign Painter'sin One Shotilla johon oli lisätty hieman kovetetta.
Maalauksen jälkeen merkit sai kuivaa yön yli.
Merkit lakattuna kiiltävällä lakalla.

Numeroiden keskustat maalasin pensselillä One Shot pinstripe maalilla, johon oli lisätty vähän automaalin kovettajaa. Maalauksen jälkeen sama juttu vanutupolla, eli ylimääräiset pois kromien päältä. Annoin merkkien kuivaa seuraavaan päivään, ja lakkasin ne yli kiiltävällä autolakalla ruiskulla. Lopputulos on mielestäni varsin onnistunut lähtökohtaan nähden, ja muistetaan se ettei tässä projektissa haettu sitä virheettömyyttä.





Tankin emblemit olivat sitten pyörän saapuessa samassa jamassa, joten käytännössä niille tehtiin täysin vastaava operaatio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti